Guido de Bruin

verhalenverteller

Over mij

Luister naar een fragment

van het verhaal van Elia

Elia (fragment)
0:00/3:00
Taal is mijn passie

Al heel jong heb ik de kracht van verhalen leren kennen. De verhalen van de Bijbel zijn me met de paplepel ingegoten. Zoals alle goede verhalen zijn ze steeds weer nieuw, bieden ze herkenning en roepen ze je tegelijkertijd weg uit jezelf - uit je vanzelfsprekende manier van kijken.

Maar dan moeten ze wel goed verteld worden. Ik vertel graag in de ik-vorm. Als je een verhaal hoort uit de mond van een van de personages en het ziet door zijn of haar ogen, komt het heel dichtbij. De verhalen die ik vertel, zijn meestal eigen werk of eigen bewerkingen. Doordat ik me de verhalen eigen heb gemaakt, kan de luisteraar zich hen ook eigen maken.

Doorheen mijn werkzame leven - zoals de Vlamingen zo mooi zeggen - heb ik  de kunst van het verhalen vertellen ontwikkeld. Na een loopbaan in de journalistiek ben ik in 2006 gaan werken bij Verus, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs. In mijn werk als adviseur identiteit werk ik ook graag met verhalen: de persoonlijke verhalen van mensen in het onderwijs en het verhaal van de christelijke traditie maken samen het verhaal van de school - dat probeer ik naar boven te halen.

Naast mijn werk bij Verus 
ben ik in te
huren voor optredens
in scholen, kerken, 
bibliotheken en andere
 instellingen, op
studiedagen, congressen en
evenementen. 

Klik hier voor meer informatie.

Scholen die lid zijn van Verus,
ben ik graag via Verus van
dienst.