Guido de Bruin | verhalenverteller


verhalen die raken

Blog

view:  full / summary

Iedereen moet het gevoel kunnen hebben: dit gaat over mij

Posted by Guido de Bruin on April 6, 2020 at 10:25 AM Comments comments (0)

Voor de digitale nieuwsbrief van Verus werd ik geïnterviewd over mijn bundel Dicht op de huid.Bijbelverhalen meemakenhttps://www.verus.nl/actueel/nieuws/bijbelverhaal-meemaken-lees-dicht-op-de-huid.

Hoe kom je in tijden van corona door gesloten deuren heen? - inspiratie uit het paasverhaal

Posted by Guido de Bruin on March 31, 2020 at 10:25 AM Comments comments (0)

In het evangelie van Johannes zitten de leerlingen van Jezus er na zijn dood net zo bij als veel mensen nu. Ze hebben de deuren gesloten, uit angst. Wij vrezen een virus, zij vreesden de religieuze autoriteiten.


 

Waarmee kom je door die gesloten deuren heen? Ik schreef er voor Verus een blog over: https://www.verus.nl/actueel/blogs/guido-de-bruin/gesloten-deuren


Niet drinken, vasten, het hele leven - alles is een challenge

Posted by Guido de Bruin on March 31, 2020 at 10:05 AM Comments comments (0)

Veel mensen kiezen in de veertig dagen voor Pasen voor een vorm van vasten. Ook de alcoholontmoedigers hebben deze veertigdagentijd ontdekt. Als Dry January goed bevallen of er juist niet van gekomen is, daag jezelf dan uit om vanaf Aswoensdag veertig dagen ‘IkPas’ te zeggen.


Niet drinken, vasten en eigenlijk het hele leven - alles is een challenge geworden. We worden bij zo ongeveer alles opgeroepen om er een uitdaging van te maken: verleg steeds je grenzen, wees niet tevreden met wat je bereikt hebt, leg de lat steeds een stukje hoger, om uiteindelijk… Ja, om wat eigenlijk?


Ik schreef er een blog over voor debijbel.nl: https://www.debijbel.nl/blog/als-vasten-een-challenge-wordtRss_feed